Geen onderdeel van een categorie

Hoe “hustlen” mijn passie werd

By 12 juni 2017 september 28th, 2017 No Comments

“A great hustler will already be fully engaged in their own personal hustle. A true hustler is probably working on a few of their own passion projects along with a 9-5 while balancing a relationship and a social life. That or they are knee deep in trying to bring a project to life that they are passionate about and trying to make succeed.”

Ross Simmonds

Hustlers regelen dingen, netwerken met briljante mensen en hebben een passie voor pure business development. Hustlers duiken volledig onder in jouw bedrijf, jouw product en team met als doel om jouw expertise te vertalen naar een goed en relevant commercieel verhaal dat aansluit bij wat jouw klant van je vraagt en nodig heeft.

Business Hustlen; ik houd ervan! Als dochter van twee ondernemers is het hustlen mij met de paplepel in gegoten, dit realiseerde ik mij laatst. Van vaderskant heb ik de commerciële genen en van moederskant het vermogen om mij te kunnen inleven in de denk- en leefwereld van de klant. Ik ben een ware regelneef en houd ervan om mensen bij elkaar en op één lijn te krijgen. Privé of zakelijk, alles wat ik doe is er op gericht om samen verder te komen.

Vanuit de horeca ben ik in de digitale wereld gerold, bij Overloaded werd ik aangenomen als regelneef; ik was office manager, klantenservice, sales en marketing ineen. Ik functioneerde goed als enige vrouw in dit ietwat nerdy team en hield me ook prima staande in mijn contacten met het team van grootaandeelhouder Endemol International. Twee totaal verschillende werelden waar ik graag een brug tussen sloeg.

De rol van business developer bij Jamba was een spoedcursus in sales en marketing.  Binnen het grote internationale sales en marketing team had iedereen zijn of haar rol en invloed. Hier heb ik een liefde ontwikkeld voor consultative selling en geleerd om te gaan met stakeholdermanagement binnen grote corporate organisaties.

WebAds gaf mij de kans om te ondernemen binnen een onderneming en WebAds Mobile op de kaart te zetten. Ik leerde mensen mee te krijgen in mijn plannen en merkte dat ik best goed werd in het meedenken met mijn collega’s en klanten.

Een logisch vervolg was B! mobile consultancy; geboren in dezelfde tijd als mijn prachtige dochter en mijn eerste stappen in het zelfstandig ondernemerschap. Ik werkte voor verschillende klanten aan hun mobile (advertising) strategie maar werd ook steeds vaker gevraagd voor sales. Mijn klanten zagen iets in mij wat ik in eerste instantie niet zag; een business hustler.

Deelname aan Startup Bootcamp met ShopAds gaf mij inspiratie om nóg meer te willen leren.

In 2016 leerde ik het een en ander over mezelf, als ondernemer. Zo kwam ik er achter dat ik geen pure consultant ben, in plaats van aan de zijlijn adviseren wil ik graag meewerken, met mijn poten in de modder, samen sterker worden en bouwen. Ook werd bevestigd dat ik samenwerking het leukste vind wat er bestaat en heb ik geaccepteerd dat ik niet alles zelf kan en geen interimmer of zzper ben. Ik heb meer commerciële genen dan ik dacht maar vind verkopen alleen maar echt leuk als ik mijn klanten ook echt help hun problemen op te lossen, koude acquisitie is niet mijn ding, bovendien echt niet meer van deze tijd.

Ik heb me verdiept in welke klanten ik nu zelf leuk vind om mee en voor te werken en welke toegevoegde waarde ik hen kan leveren. Ik ben dol op werken met ondernemers binnen de creatieve, digitale, scale-up scene. Mijn ideale klant is zijn bedrijf gestart vanuit passie voor het vak, in een tijd dat alles om hem en zijn werk draaide. Hij bevindt zich nu in een situatie waar het ineens allemaal groeit, meer klanten dan hij aankan, meer ideeën dan hij ooit zou kunnen uitvoeren en ineens is het bedrijf een bedrijf met een team dat naar hem kijkt voor antwoorden. Hij bevindt zich op een kruispunt en wil graag focus aanbrengen en opschalen maar niet zonder zijn passie te verliezen. Hij moet gaan groeien maar wel met beleid, hij wil zelf eigenlijk niet de sales in want dat is zijn expertise niet (bovendien echt niet cool). Hij heeft behoefte aan een senior business developer maar daar eigenlijk geen budget voor. Dat is de persoon die ik het liefst help.

Ook leerde ik meer over mijn bedrijf, B! mobile dekte de lading niet meer, mobile is omnichannel of minimaal digitaal geworden en een consultancy had ik ook niet meer. Zoals bijna iedereen las ik Start with the Why van Simon Sinek en heb mijn waarom (Ik geloof in synergie, ik geloof dat we alleen vanuit loyaliteit, connectie en wederzijds vertrouwen kunnen groeien) uitgevogeld. Mijn business coach hielp mij door me te vertellen dat ik mijn diensten meer als producten neer moet zetten; en Brian Casel heeft mij geholpen hier concreet in te worden. Ik leerde werken met lean startup tools als de Business Model Canvas en het Value proposition canvas. En ik heb me verder verdiept in klantbeleving en omnichannel management door bij Beeckestein de opleiding Customer experience management met goed gevolg af te ronden.

Nu stond ik zelf op een kruispunt; niet per se dat ik de immense groei niet aankon, maar wat ga ik in godesnaam doen met al die kennis en ervaring? Hoe ga ik werken voor en met mijn ideale klant en dingen doen die ik leuk vind? Hoe ga ik mijn klant helpen bouwen aan zijn bedrijf? Ik sprak met een ideale klant (die helaas net een business developer aangenomen had) die tegen mij zei dat ik een echte hustler ben. Ik keek hem een betje bevreemd aan maar hij legde uit dat in de startup scene je drie types in het founding team hebt: de hipster ( de man met het idee, de man achter de why), de hacker ( de man met de brains, de man achter de what) en de hustler ( de man met het netwerk, de man achter de how). We vonden het wel een grap als ik als vrouw, met het netwerk, met kennis, met de commerciële genen en het empathisch vermogen om de klant te begrijpen als business hustler aan de slag zou gaan.

Leuk om te lezen en je te laten inspireren

http://rosssimmonds.com/art-of-hustle/

http://rosssimmonds.com/five-attributes-differentiate-hustlers-rest-world/

https://www.garyvaynerchuk.com/how-to-hustle-a-hustlers-mentality/