Geen onderdeel van een categorie

Wat dit bizarre jaar mij gebracht heeft

By 22 december 2020 No Comments

December maakt mij altijd een beetje weemoedig en dit jaar zeker. Want wat een gek jaar was dit! Nooit werd er zoveel flexibiliteit van ons gevraagd en het woord omdenken heeft een volslagen nieuwe betekenis voor mij gekregen. Maar toch ben ik niet ontevreden. Want ook al kan ik niet wachten totdat 2020 afgelopen is, tóch heeft dit bizarre jaar mij veel gebracht.

Goede Voornemens

In mei van dit jaar toen de scholen weer opengingen heb ik al geschreven over mijn voornemen om meer lokaal (Gooise Meren), sociaal en duurzaam te gaan ondernemen. Ik ben gaan bouwen aan mijn lokale netwerk en me onbezoldigd in gaan zetten voor de duurzame gemeenschap van Gooise Meren. Bij AltijdWerkplaats kreeg ik de kans om te bouwen aan wat nu de Groene Ruijter gaat heten; een gemeenschap aan mensen die zich inzetten voor een groener en duurzamer Gooise Meren. Als locatiemanager van deze mooie plek heb ik veel geleerd over mezelf, waar mijn krachten en valkuilen liggen maar ook hoe leuk het is om mensen bij elkaar te brengen en samen dingen voor elkaar te krijgen. Om samen te werken aan een groenere en socialere wereld.

Bovendien geeft deze positie me een basis, een anker, waardoor het eenzame gevoel, dat mij in deze tijden nogal eens overvalt vermindert. We hebben het jaar fantastisch afgesloten door 620 medewerkers van de Gemeente Gooise Meren te inspireren met een lokaal, duurzaam en uniek kerstpakket. Voor mij een kers op de taart en hét bewijs dat dit is wat ik wil doen; mensen op een persoonlijke en positieve manier inspireren en motiveren om goed te doen voor groen en mens.

Samen Sterker

In mijn samenwerking met Admanager, vallen mijn oude en nieuwe wereld samen. Steven en ik hebben allebei een achtergrond in de media en advertising wereld, zijn beide ondernemers en geloven in de kracht van autonomie. We helpen elkaar aan leads, mooie ideeën en gewoon als het effe tegenzit.

Het team van the Present en ik delen het ideaal dat er geen ongelijkheid zou moeten bestaan tussen mensen. Ook al werd het ons door Corona af en toe lastig gemaakt, we weten elkaar van een afstand te helpen en inspireren. Hun campagne op de Dag van de Ondernemer gaf mij echt kippenvel en vervulde me met trots. De prachtige film vertelt een aangrijpend verhaal en laat zien hoe je impact creëert en mensen aan het denken zet. Meer dan 50 mensen hebben hier keihard aan gewerkt en de film is massaal gedeeld om exact 10 uur op de Dag van de Ondernemer; kippenvel dus!

Hoe alles samenkomt

In augustus kwam alles samen in de vorm van een netwerkdiner. Tussen de lockdowns door organiseerden we een netwerkdiner voor een tiental dames van Bites & Business ’t Gooi onder de plataan op het schoolplein van de Broedplaats Gooise Meren. Onder het genot van een glaasje wijn geleverd door de lokale wijnhandel van een oude vriend en het heerlijke eten van sociale onderneming Jude Catering netwerken met lokale ondernemende dames, wat kun je je nog meer wensen?

Wat in mei misschien nog een beetje als een “door corona bepaalde” keuze voelde geeft me nu enorm veel plezier, energie, inspiratie en focus. Energie om mooie projecten tot een goed einde te brengen. Inspiratie voor nieuwe sociale en duurzame projecten en focus op wat goed voelt. Mijn lokale netwerk is enorm gegroeid en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Ik barst weer van de ideeën en begin zoetjes aan helemaal op mijn plek te raken in mijn nieuwe netwerk in Good Old Bussum.